در آستانه راهپیمائی روز جهانی قدس مطرح شد؛ 
تنفر از استیلای یهود بر مسلمانان 

عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان: هر کسی که از استیلای یهود تنفر داشته باشد، مورد توجه اهل بیت (علیهم السلام) است.

تنفر از استیلای یهود بر مسلمانان

حجت الاسلام و المسلمین گرایلی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه قرآن در آیه 120 سوره بقره می فرماید: «وَلَن تَرْضَى عَنکَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ...» هرگز یهودیان و ترسایان از تو راضى نمى‏شوند، مگر آنکه از کیش آنان پیروى کنى...)، ابراز داشت: ماهیت یهود و نصارا این است که هیچگاه راضی نمی شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه در بخش دیگر این سوره می فرماید: «قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءهُم بَعدَ الَّذِی جَاءکَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَکَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ» ؛ بگو: «در حقیقت، تنها هدایتِ خداست که هدایت [واقعى‏] است.» و چنانچه پس از آن علمى که تو را حاصل شد، باز از هوس هاى آنان پیروى کنى، در برابر خدا سرور و یاورى نخواهى داشت.)، وظیفه ما این است که از دستور خدا پیروی کنیم که از خود این آیه برداشت می شود که اگر اینگونه نباشی، نصرت خدا را از دست می دهی.

این استاد حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه طبق فرمایش قرآن، با یهود نمی شود سازش و مصالحه کرد، گفت: در ذیل آیه فوق روایتی است که بیان می کند که عده ای یهودی از سمت غرب می آیند و با مسلمانان می جنگند و در نهایت جنگ سختی اتفاق می افتد و در آخر مسلمانان پیروز می شوند.

وی با تصریح این مطلب که هر کسی که از استیلای یهود تنفر داشته باشد، مورد توجه اهل بیت (علیهم السلام) است، مصداق این بیان را که سعی آنان بر عدم استیلای یهود بر مسلمانان است، داستانی دانست که امام حسین (علیه السلام) غلام یک یهودی را آزاد کردند و سرانجام خود آن یهودی نیز مسلمان شد.

عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان ابراز امیدواری کرد که به برکت روز قدس دست، یهود از سر مسلمانان مظلوم برداشته شود.

وی درباره وضع یمن و حملاتی که به مردم مظلوم این کشور می شود، گفت: این موضوع که اینگونه مسلمانان را بی رحمانه می کشند، موجب می شود که در اسلامِ آل سعود تردید کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین گرایلی افزود: امیدواریم مردم یمن به زودی از این ظلم و ستم نجات پیدا کنند.

 

http://www.hozehkh.com/OneEntry.aspx?entryID=12182




      

افطاری ساده اگرچه ساده است و ساده برگزار می شود اما دارای تأثیرات شگرف فردی و اجتماعی است که کمترین آن ایجاد روحیه ی گذشت و ایثار و توجه به دیگران، و به مرور ساخت شهری بر مبنای شاخص های یک شهر اسلامی است. شهری که در آن، روابط اجتماعی افراد بیش از هر چیز دیگری بر مبنای «دین» و آموزه های دینی است.

 

سفره افطار ساده

 همه ساله نیمه ماه مبارک رمضان و سالروز میلاد امام حسن مجتبی(علیه السلام) فرامی رسد، عده ای از مردم روزه دار با یاد کرامت و بخشش امام حسن مجتبی(علیه السلام) سفره های افطاری پهن می کنند و بذل و بخشش فراوانی در این زمینه می پردازند. 
اما اگر در سیره امام حسن مجتبی(علیه السلام) نیک بنگریم، علاوه بر کرامت آن امام به یک ویژگی دیگر اخلاقی ایشان و سایر ائمه(علیهم السلام) پی می بریم و آن سادگی و ساده زیستی زندگی ایشان است. لذا با نگاهی به این سیره نیکو و الگوبرداری از سبک زندگی ائمه معصومین(علیهم السلام) شایسته است درافطاری های خود به سادگی و جلوگیری از اسراف و ریخت و پاش‌های اضافی توجه کنیم تا به قول آیت الله العظمی بهجت(ره) ثوابی را که جمع می کنیم در کیسه سوراخ‌دار نریزیم.

ارکان اصلی شهرها
تصور کنید وارد شهر جدیدی شده‌اید، چه نمادها و نشانه‌ها یا موضوعاتی در ابتدا توجه شما را به خود جلب می‌کند؟ معماری شهر؟ سازه‌ها و ساختمان‌ها؟ بزرگراه‌ها و خیابان‌ها؟ یا...؟
حالا تصور کنید که وارد شهری شده اید که از قبل شنیده اید آن شهر جزو شهرهای مذهبی محسوب می شود، مثلا جزو یکی از شهرهای اسلامی است، حال برای اینکه پی به اثبات گزاره فوق ببرید، به چه چیزهایی توجه می کنید؟ از نظر شما «شهر اسلامی» دارای چه ویژگی هایی است؟ آیا شهری است که صرفا «معماری» آن اسلامی است؟ آیا شهری است که فی المثل در آن گنبد و مناره و اماکن مذهبی زیاد وجود داشته باشد؟ آیا به صرف وجود این موارد نمی توان گفت که این شهر، اسلامی است؟


در جواب این سؤالات باید گفت که اگرچه معماری یا «کالبد شهر»، یکی از ارکان اصلی در شناخت تفاوت بین شهر اسلامی با سایر شهرها است، اما همه ی تفاوت در این رکن نیست. در حقیقت معماری شهر، «شرط لازم» برای تحقق شهر اسلامی است نه «شرط کافی». در کنار معماری، شهرها دارای دو رکن مهم دیگر هم هستند: اول، انسان ها به مثابه مهم ترین بازیگران این اجتماع، و دوم روابط و ارتباطات فیمابین این بازیگران. بنابراین هر شهری از دو جزء سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده است، معماری شهر بعد سخت افزاری آن را تشکیل می دهد و روابط اجتماعی انسان ها بعد نرم افزاری آن را. اتفاقا بعد نرم افزاری شهر نیز مهم تر از بعد سخت افزاری آن است. به سخن دیگر، اگر بپذیریم که «هر شهری را اهالی آن شهر می سازند»، پس شهر اسلامی یعنی شهری که اولاً مردمانش مسلمان اند و ثانیا روابط اجتماعی بین آن ها نیز مبتنی بر آموزه های اسلامی است.

اصلاح سبک زندگی
حال، برای ساخت روابط اجتماعی اسلام محور، باید در ابتدا «سبک زندگی» یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب «شیوه ی زیستن» مردم را اصلاح کرد. ماه مبارک رمضان یکی از آن ایام خاص سال است که می تواند موجب اصلاح سبک زندگی مردم در دو ساحت «فردی» و «اجتماعی» شود. از نظر فردی، ماه رمضان صرفا بهانه ای است برای آنکه فرد بتواند از سبک زندگی عادی و مرسوم خود مقداری دور شود و خود را هر چه بیشتر به سبک زندگی خدایی نزدیک سازد؛ سبک زندگی ای که در آن قرار است از «دلبستگی» ها و «وابستگی» های متداولِ دنیاییِ خود، دل بکند.

اصلاح سبک زندگی فردی
کما اینکه امام خمینی رحمه الله علیه نیز می فرمایند: اگر با تمام شدن ماه رمضان، تغییری در فرد به وجود نیامد، بداند آن گونه که باید، روزه نگرفته است:


«شما اقلاً به آداب اولیه ی روزه عمل نمایید و همان طوری که شکم خود را از خوردن و آشامیدن نگه می دارید، چشم و گوش و زبان را هم از معاصی باز دارید! از هم اکنون بنا بگذارید که زبان را از غیبت، تهمت، بدگویی و دروغ نگه داشته، کینه، حسد و دیگر صفات زشت شیطانی را از دل بیرون کنید... اگر با پایان یافتن ماه مبارک رمضان، در اعمال و کردار شما هیچ گونه تغییری پدید نیامد و راه و روش شما با قبل از ماه صیام فرقی نکرد، معلوم می شود روزه ای که از شما خواسته اند، محقق نشده است.»[1]

اصلاح سبک زندگی اجتماعی
از نقطه نظر اجتماعی نیز واضح است که تغییر رفتار و سبک زندگی افراد، بازتاب و نمود عینی در جامعه خواهد داشت و حال که سبک زندگی شخصی افراد در ماه رمضان تغییر پیدا کرده، در جامعه نیز شاهد تغییراتی خواهیم بود. به همین علت است که بنا بر آمار و پژوهش های انجام شده توسط آسیب شناسان اجتماعی، می توان گفت که آمار جرم و بزهکاری در جامعه، به میزان قابل توجهی در ماه رمضان کاهش می یابد.

فرهنگ سازی افطاری ساده
بررسی تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر موضوع افطاری ساده نشان می دهد که در حقیقت ایشان به دنبال بسط فرهنگ افطاری ساده و فرهنگ سازی در این مقوله اند. چرا که از طرفی افطاری ساده، در نقطه مقابل «افطاری مسرفانه» قرار دارد که ناشی از سبک زندگی مصرف گرای افراد است، و از طرفی دیگر باعث فراگیری فرهنگ «انفاق»، یعنی انتقال توجه از «خود» به «دیگران»، و در نتیجه تغییر فضای شهری می شود.

حرکت های اجتماعی، به وجود آورنده تغییر در سبک زندگی
اگرچه رابطه بین فرد و اجتماع، رابطه ای متقابل است که از هم متأثر هستند اما گاهی اوقات «حرکت های اجتماعی» می توانند هم تأثیرات اجتماعی به دنبال داشته باشد و هم به تبع آن تأثیرات فردی. به عنوان نمونه، یکی از دغدغه هایی که رهبر معظم انقلاب در طول این سال ها در ماه مبارک رمضان دنبال کرده اند، ترویج «افطاری ساده» و عمومی بوده است.

افطاری ساده و همگانی در سطح شهر، اگر چه در ظاهر، موضوعی ساده به نظر می رسد اما یکی از مسائلی است که هم جلوه اسلامی بودن یک «شهر اسلامی» را پر رنگ می کند و هم به مرور موجب تغییر در سبک زندگی فردی و اجتماعی مردم می شود.

تاکید بر افطاری ساده
اولین بار که رهبر معظم انقلاب به موضوع افطاری ساده اشاره کردند، 24 سال پیش بود. آن ایام ایشان در دیدار مسئولان کمیته امداد امام خمینی رحمه الله علیه چنین فرمودند: «الان در بعضی از کشورهای اسلامی سنت خوبی وجود دارد که در تمام ماه رمضان، اغلب مساجد افطاری می دهند؛ یعنی هرکس برود و وارد مسجد بشود، پذیرایی می شود. البته خانواده ها محروم می مانند؛ فقط مردان افطاری می خورند و برمی گردند! اگر بشود در این جا هم همین سنت در خصوص افراد تحت پوشش شما رواج پیدا کند- البته با حضور تمام افراد خانواده - خوب است. در زمان رژیم گذشته، این ارتباطات معنوی، کم و یا منجمد شده بود؛ که البته متأسفانه بقایایش همچنان باقی است. ما بایستی در دوران اسلامی، این ارتباطات را زنده کنیم.»

افطاری ساده یا مسرفانه
بعدتر، در سال های 86 در خطبه های نماز عید سعید فطر، و سال 87 در خطبه های نماز جمعه نیز ایشان به این موضوع اشاره کردند اما هنوز آنچنان که باید این مسئله فراگیر نشده بود. سال 92 اما در خطبه های نماز عید فطر، بار دیگر رهبر معظم انقلاب به موضوع افطاری ساده اشاره کرده و گفتند: «یک سنت خوب هم امسال بیش از سال های دیگر دیده شد، که خوب است مورد توجه قرار بگیرد و آن، افطاری دادن های ساده و بی پیرایه در مساجد و در خیابان ها بود؛ در بیشتر شهرهای کشور- که بسیار کار شایسته ای است - در مقابل افطاری های مسرفانه ای که شنیده شد، دانسته شد که بعضی ها به بهانه ی افطار، حرکات و عمل مسرفانه انجام می دهند و به جای اینکه در ماه رمضان وسیله ای بشوند برای نزدیکی روحی به فقرا و مستمندان، با این عمل، با این حرکت، خود را در لذات جسمانی غرق می کنند. نمی خواهیم بگوئیم که اگر در افطار، کسی غذای مطبوعی مصرف کرد، این کار ممنوع است؛ نه، در شرع اینها ممنوع نیست؛ اسراف ممنوع است، زیاده روی ممنوع است، ریخت و پاش فراوانی که گاهی در این جور مجالس انجام می گیرد، ممنوع است. چه بهتر که کسانی که می خواهند افطاری بدهند، با همین سنتی که رائج شده است، افطاری بدهند؛ که مردم را، رهگذران را و کسانی را که مایلند از افطاری استفاده کنند، در این سفره های رایگان و با بذل و بخشش و گشاده دستی، در کوچه ها، در خیابان ها، در حسینیه ها، افطاری می دهند.»

آثار و برکات افطاری ساده
باری، افطاری ساده اگرچه ساده است و ساده برگزار می شود اما دارای تأثیرات شگرف فردی و اجتماعی است که کمترین آن ایجاد روحیه ی گذشت و ایثار و توجه به دیگران، و به مرور ساخت شهری بر مبنای شاخص های یک شهر اسلامی است. شهری که در آن، روابط اجتماعی افراد بیش از هر چیز دیگری بر مبنای «دین» و آموزه های دینی است.

----------------------------------------------

پی نوشت:
[1] امام خمینی (1378) جهاد اکبر یا مبارزه با نفس، قم: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، ص 36.

 

http://www.hozehkh.com/OneEntry.aspx?entryID=12139





برچسب ها : سفره افطار ساده  , 
      
<      1   2      


پیامهای عمومی ارسال شده

+ *پیام من به خواهران این است، اگر مى‏خواهند که سر پل صراط، زینب(سلام الله علیها) در کنار مادرش زهراى مرضیه(سلام الله علیها)، راه را بر آنان نگیرند، دست به دست هم داده و فرزندان و شوهران برادارن و عزیزانى را که توان رزم دارند، به سوى جبهه گسیل دارند، که ما قصد قدس داریم نه تنها کربلا.* فرازی از وصیت‌نامه شهید محمدرضا شبانى

+ *خواهرم، فاطمه‏ وار باشید.* فرازی از وصیت‌نامه شهید علی ‏اکبر دلیمى

+ *مرا کفن نکنید و با لباس خون آلود به خاک بسپارید با همان لباس به زیارت امام حسین (ع) که سالها آرزویش را مى کشیدم بروم البته لیاقت زیارت امام حسین را در دنیا نداشتم و امیدوارم با ریخته شدن خونم، هزاران منتظر که سالها انتظار قبر شش گوشه امام حسین (ع) را مى کشیدند، باز شود و با پیروزى مسلمین ملت بتوانند آزادانه به زیارت مولایشان شرف یاب شوند .* فرازی از وصیت‌نامه شهید ابراهیم صالحی

+ مادر! امید است که من با شهادتم بتوانم در آن دنیا، و به یارى فاطمه زهرا(س)، حق مادر خودم را ادا کنم. فرازی از وصیت‌نامه شهید هادى نیرومندزاده

+ *زن است که می تواند در پیمودن راه خدا، خود را به حضرت زهرا(س) برساند. و می تواند برعکس یعنى پشت به خدا کرده، خود را مانند زن امام حسن(ع) کند، که به قعر جهنم فرستاده شد.* +فرازی از وصیت‌نامه شهید محمدحسن قلى زاده

+ می دانم از دست دادن من شاید سنگین باشد، ولى غم از دست دادن حسین(ع) بر فاطمه (س) مگر سنگین نبود؟ +فرازی از وصیت‌نامه شهید عباس اسداللهى

+ مادر مهربانم! سلام من بر تو که بالاخره بر احساس مادرانه ‏ات پیروز شدى و فرزندت را روانه میدان نبرد با کفار کردى. و گفتى که تو را در راه خدا هدیه به انقلاب اسلامى می ‏کنم. من به وجود تو افتخار می ‏کنم، که تو مادرى از سلاله فاطمه زهرا(س) هستى. +فرازی از وصیت‌نامه شهید على فلکى

+ علی(ع) : از کفّاره گناهان بزرگ، یاری کردن مظلوم و شاد نمودن دل غمین است. وَ "قَالَ(علیه‏ لسلام) " مِنْ کَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ إِغَاثَةُ "الْمَلْهُوفِ " وَ "التَّنْفِیسُ " عَنِ "الْمَکْرُوبِ " نهج البلاغه – حکمت 24

+ همه روز روزه بودن،‌ همه شب نماز کردن همه ساله حج نمودن، سفر حجاز کردن شب جمعه‌ها نخفتن،‌ به خدای راز گفتن ز وجود بی نیازش، طلب نیاز کردن به خدا که هیچ کس را ، ثمر آنقدر نباشد که به روی ناامیدی در بسته باز کردن

+ بالاترین ارتفاع برای سقوط.. افتادن از چشمان مهدی فاطمه است..


[Designed By Ashoora.ir    مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ ]